Floatation-REST är en unik form av terapi där du svävar i över en timme i en stor floatingtank fylld med saltvatten. Saltet som används är Epsom salt, vilket gör att du flyter.

Tänk på Döda Havet men med ytterligare över 10% extra saltkoncentration, uppvärmt till hudens temperatur så skillnaden mellan luft och vatten försvinner. 

Visst kan det vara lite märkligt att första gången att gå in i ett floatcenter, klä av sig, duscha och få över en timme att bara vara dig själv, både till kropp och själ. 

Vi kan nästan garantera dig en erfarenhet som du kommer att uppleva som mycket intressant och fullkomligt omöjligt att beskriva i ord.

1. Det är avkopplande

Tänk dig att du är helt i harmoni med allt som händer i och runt kroppen. Att höra varje andetag du tar samtidigt som du upplever den bästa avkopplingen i ditt liv. Vem skulle inte vilja uppleva det?

2. Säg adjö till stress och ångest

Om du är en människa i västvärlden då du har stress och ångest. Tyvärr är det sant. Så varför inte försöka bekämpa dem genom att göra ingenting. Det är otroligt vad en timme i en floatingtank kan göra för dig.

Din rädsla, oro och bekymmer verkar alla på något sätt glida undan så att du kan uppleva något nästan oförklarligt
och svårförklarat.

3. Det ökar kreativiteten

Floatingtankar har använts vid universitet både i USA och i Sverige för att testa om kreativiteten påverkas och det gör den. Deltagarna har delats in i grupper och de grupper som använt floating i studien har enklare att tänka i nya banor och vara mer kreativa.

4. En lugnande effekt

Flera faktorer. Vår mycket speciella musik som vi använder i vår tank sedan 2012. Denna musiken producerar en oerhört lugnande känsla. Kanske är det saltet. Kanske är det helt uppvärmda vattnet på 35 grader som motsvarar din normala hudtemperatur. Men vad det än är, kommer den stund du spenderar inuti tanken ger dig känslan av att känna viktlöshet. Låter ofattbart avslappnande, eller hur?

5. Saltvatten är bra för huden

Epsomsalt är omtalat för sina effekter på huden.

Om du någonsin velat ha helt felfri hud som erbjuds av dataprogram såsom Photoshop så här har du chansen! Saltvatten lämna din hud mjuk och kännbart föryngrad. Det hjälper också vid akne, eksem och psoriasis.