Magnesium & Epsomsalt 

Det är inte vanligt saltvatten du floatar i utan det är 400kg Epsomsalt (Magnesiumsulfat MgSO4) uppblandat med hudtempererat vatten. Detta salt innehåller mineralen Magnesium som är livsviktig för människokroppens funktion. Kroppen tar upp mineralen genom huden när du floatar. 

Magnesium är oumbärligt för vår hälsa, det är den näst vanligaste beståndsdelen i våra celler och den fjärde viktigaste positivt laddade jonen i kroppen. Blåmärken lindras, lindrar värkande muskler och minskar svullnad. Dessutom är det billigt för ett sådant mirkelmedel. Vi pratar Epsomsalt, vilket 2012 uppmärksammades i bl.a. Wall Street Journal för sitt beprövade terapeutiska fördelar. Epsomsalt har funnits i århundraden, uppkallad efter orten Epsom, England, men bryts nu i bl.a. Tyskland.

Epsomsalt där de vita saltkristaller består av magnesium och sulfat, vilket bidrar till att minska inflammationer - som från bistick och solbränna – samt att minska muskelvärk.Tidigare under 1800 och 1900-talet användes Epsomsalt bad för värkande fötter, leder eller ryggen i men idag är det nästan bortglömt.

 

Webbplatser som Livestrong.com rekommenderar det för golfare att lindra seninflammation i sin arm och armbåge (Tendonitis). Golf och floating är en bra kombination.

Dr. Rosemary Waring, vid University of Birmingham i England, är en expert på Epsomsalt. Hon förklarade att att ett bad med Epsomsalt frigör magnesiumjoner som fungerar som ett smärtstillande medel. Sulfaten i Epsomsalt är också användbar för personer med låga sulfat nivåer, såsom de med reumatoid artrit, säger hon.  Att sätta extra sulfat in i systemet genom en fint långt bad minskar också obehaget från stukningar, sträckningar, influensa och annan värk. Här är fler tips:

-Bad: Gör ett varmt bad genom att lösa 1-2 dl Epsom salt i ett badkar med varmt vatten och bada minst 12 minuter. Det lindrar även smärta och inflammation och gör så att blåmärkena bleks fortare. Magnesiumhalten höjs i din kropp.  

Borttagning av spetor: Epsomsalt ökar det osmotiska trycket på huden, som drar främmande föremål mot ytan. Lös upp lite Epsomsalt i en kopp med vatten och blöt det drabbade området.

-Getingstick: Epsomsalt hjälper till att dra upp gadden till ytan av huden. Lyft ut med pincett, sedan använder du en kompress av en Epsomsalt och en vattenlösning för att minska svullnaden.

-Solbränna: Ett kallt bad med två koppar Epsomsalt minskar smärta och har milda anti-inflammatoriska egenskaper.

-Ansiktsrengörning/skrubb: Blanda Epsomsalt med babyolja eller ansiktsrengöring kräm för att skapa en pasta. Gnugga du den försiktigt på ditt ansikte för djup porrengöring, eller använd det på hälarna, armbågar och andra grova områden. Skölj och klappa torrt. Kokos olja kan användas med fördel. 

I trädgården: Epsomsalt kan hjälpa krukväxter, rosor, paprika, tomater, gräsmattor, träd och buskar att växa bättre. (inte salvia). Vid spädning med vatten, och speciellt när det används som en bladspray kan Epsomsalt snabbt tas upp av växterna. Epsomsalt-magnesium, har hög löslighet och enkelt att använda som bladspray. 

Vi har försäljning av Epsomsalt förpackat i påsar med 0,5 kg, 1 kg, 3 kg.

Förbeställning gäller, oftast har vi begränsat antal påsar klara men skicka gärna ett e-mail. info@wellrest.se